Selecteer een pagina

De veelzijdige carrière van Patrick Onzia

Een diepgaande blik in het succesverhaal

Biografie

Patrick Onzia werd geboren op  23 september 1968 te Deurne en groeide op in Burcht. Als kleine jongen was Patrick al bezeten van alles wat met showbizz te maken had.

Als  Robert Paul en Henk Elsink imitator kwam hij terecht in het toen immens populaire playback circuit terecht . 
Op aanraden van een aantal juryleden nam Patrick deel aan soundmixshows waaronder de bekendste wedstrijd van het weekblad Story.

De eerste prijs behaalde hij tijdens het Belgisch Kampioenschap om vervolgens als winnaar van een grote talentenjacht met 4OO kandidaten zijn eerste platencontract en een wagen mee naar huis te nemen.

In samenwerking met zijn toenmalige manager maakte Patrick zijn debuut single “Hoepa Hoele”, een Vlaamse bewerking van het Israëlisch songfestival liedje.

In hetzelfde jaar werd Patrick geselecteerd voor de Limburgse ploeg voor de Baccara Beker olv. John Terra, waar hij “ de prijs van het jonge talent “ in de wacht sleepte.

Samen met John Terra werd zijn eerste Top 1O hit
“ Nergens is het zo goed” opgenomen. Met dit nummer was hij zowel op VRT als VTM te zien en kreeg hij de kans om dit nummer in het Nederlandse programma “Op volle toeren” te brengen.

In samenwerking met Roland Verlooven en Fonny de Wulf kwamen een aantal singles tot stand waaronder  “Ja,ja  zo zijn de meisjes”, ‘Ik wil bij jou zijn” en “Zoon van mijn vader”….  Tot op vandaag kwamen een 25 tal opnames tot stand, die de nodige erkenning kregen van het publiek.   

In 1989 trad hij voor het eerst op in het Witte Paard met Jan Van Dijck.

Enkele jaren later trad hij hier op aan de zijde van Luc Caals en Dirk van Vooren, waar meteen een samenwerking tot stand kwam voor “ De Caals en Van Vooren zomershow”.

In deze show kwamen niet alleen zijn zangtalenten maar ook het acteren aan bod waaruit blijkt dat Patrick een all round  artiest is. Momenteel pronkt hij samen met Dirk Van Voren op de affiche van de nieuwe zomershow in het Casino van Blankenberge.  In dat najaar vertolkte hij de hoofdrol van John De Zwart in de deurenkomedie  Taxi Taxi.

Dat hij heel wat te bieden heeft, ontdekte ook Studio 1OO waarvoor hij inmiddels heel wat evenementen organiseert in de verschillende attractieparken.  Bovendien is hij jaarlijks van de partij als “Hoofdpiet” in de grote Sinterklaasshow in het Sportpaleis en treedt hij op met de Studio 100 band.

Zijn grote droom nl. schitteren in een musical ging voor hem in vervulling in De Drie biggen met K3 waar hij de rol van Waldo, de slimme wolf voor zijn rekening nam . 

Op het grote witte doek is hij te bewonderen in de eerste Samson en Gert film “Hotel op stelten” waar hij in de huid van de slechterik kruipt samen met Dirk Van Vooren als boevenduo “ John en Ron”.

Door zijn deelname aan Eurosong 93 met het nummer “ Lena” volgde vele optredens voor radio oa. Ochtendkuren, Zondagsclub, Sportcafé, Somers en Verschueren , Ha die Micha , Te bed of niet te bed …om er maar enkele te noemen..

Op televisie was Patrick als zanger te zien tijdens “Tien om te Zien , Moet kunnen, De Nu of nooit Show , Showmasters, Vakantiekriebels, Vlaanderen Vakantieland ….   

In 1996 beschouwde hij het als een eer om gevraagd te worden om samen met Koen Wouters en Helmut Lotti te zingen tijdens de emotionele begrafenisplechtigheid van Ann en Eefje. 

Gedurende enkele jaren was Patrick een vaste waarde bij Zomeraperitief van de Nationale Loterij waar hij niet alleen als zanger maar ook als animator het publiek voor hem wist te winnen. 

Patrick nam een duet op met Severine Doréé  “ Want als ik dans met jou” .. waardoor niet alleen hij maar ook Severine in de bekendheid kwam.

Naast de vele optredens maakt hij bovendien voor vele tortelduifjes hun trouwdag tot een onvergetelijke dag door ontroerende liedjes tijdens hun trouwplechtigheid.  Ook voor uitvaartdiensten wordt hij vaak gevraagd.   

Door zijn eigen stijl en warme stem slaagt hij er nog steeds in om menige feestzalen , tenten en vedetteparades op stelten te zetten, temeer omdat hij een geboren  ententainer is.  

Deze creatieve duizendpoot  slaagde er in om als acteur, organisator, presentator en zanger ook nog een eigen ijssalon uit te baten in Westmalle tijdens de coronaperiode.  Omdat muziek zijn leven is en het ijssalon niet langer te combineren was met zijn optredens, is zijn zangcarrière in 2023 opnieuw de prioriteit.

Traditiegetrouw kan je tijdens zijn verjaardagsconcert jaarlijks kennis maken met een nieuw product dat Patrick op de markt brengt. Zo heeft hij inmiddels zijn eigen Gin, Cava en wijn assortiment. En voor zijn 55 ste verjaardsconcert heeft hij al plannen .